Aflossingsvrije Hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is een stuk van de totale hypotheek (maximaal 50%) waarover je geen rente schuldig bent, geen vermogen opbouwt en geen hypotheekschuld aflost.

Mogelijkheden van een aflossingsvrije hypotheek
U mag maximaal 50% van uw hypotheek aflossingsvrij financieren. Wat u meer leent moet u financieren met een andere soort hypotheek, bijvoorbeeld een annuïteiten hypotheek. Met dat laatste deel lost u dan een gedeelte van uw hypotheekschuld af. Tijdens de looptijd van de hypotheek is het ook mogelijk extra af te lossen. Dit hoeft echter niet. Bij uw hypotheek moet u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Deze voorkomt dat nabestaande van de hypotheekafsluiter niet met de hypotheek opgescheept zitten wanneer deze komt te overlijden.

Afbetalingsmogelijkheden van een aflossingsvrije hypotheek
De aflossingsvrije hypotheek moet aan het einde van de looptijd worden afgelost. Dat kan op een aantal manieren:

  • U verkoopt het huis en betaalt met de winst uw hypotheekschuld af;
  • U lost de schuld af met een bedrag dat u heeft gespaard;
  • U sluit een nieuwe hypotheek af, al dan niet aflossingsvrij.

Per 1 januari 2013 zijn de regels rondom de hypotheekrenteaftrek veranderd. Daardoor kun je de rente van een aflossingsvrije hypotheek (afgesloten na 1 januari 2013) niet meer aftrekken. Voor die tijd kon dat wel. Voordeel daarvan was dat de maandlasten lager waren, maar het risico van de hypotheek was groter.

Past deze hypotheek bij mij en hoe vraag ik deze aan?
Benieuwd of de aflossingsvrije hypotheek bij u past? Wij komen graag bij u langs, wanneer het u uitkomt om de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek te bespreken. Natuurlijk kijken we dan ook of het mogelijk is voor u een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten.

Advies met hoofd en hart

SKV Advies is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door de vragen door te nemen op onze meest gestelde vragen pagina voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.