Annuïteiten Hypotheek

Een annuïteiten hypotheek lost u tijdens de looptijd volledig af, dit met 100% zekerheid.Als de hypotheekrente niet wijzigt, betaalt u maandelijks een vast bedrag ,de zogenoemde annuïteit. Dit vaste bedrag bestaat uit rente en een deel aflossing, vaak aanvullende ook nog een aparte overlijdens risicoverzekering.

Mogelijkheden van een annuïteitenhypotheek
Tijdens de rentevaste periode blijft de bruto maandlast het zelfde. In het begin lost u relatief weinig af en betaalt u maximaal aan rente. Aan het einde van de looptijd lost u veel af en betaalt u minder rente. Uw hypotheek is gegarandeerd afgelost aan het einde van de looptijd. Deze hypotheekvorm is opnieuw sinds de nieuwe fiscale regelgeving van 1 januari 2013 de meest voorkomende hypotheekvorm. Naast deze hypotheek vorm is alleen nog een hypotheek op basis van lineaire aflossing fiscaal aftrekbaar voor nieuwe hypotheken.

Bij het aangaan van een annuïteitenhypotheek betaald u eerst vooral rente.

Naarmate de duur van de hypotheek vordert gaat u meer aflossen. Echter worden de maandlasten gedurende de gehele looptijd gelijk gehouden.

Afbetalingsmogelijkheden van een annuïteitenhypotheek
U lost u uw gehele hypotheek maandelijks af binnen de looptijd van meestal 30 jaar. Gedurende de looptijd blijft u recht houden op hypotheekrenteaftrek.

Past deze hypotheek bij mij en hoe vraag ik deze aan?
Benieuwd of de annuïteitenhypotheek bij u past? Wij komen graag bij u langs, wanneer het u uitkomt om de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek te bespreken. Natuurlijk kijken we dan ook of het mogelijk is voor u een annuïteitenhypotheek af te sluiten.

Advies met hoofd en hart

SKV Advies is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door de vragen door te nemen op onze meest gestelde vragen pagina voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.