Bankspaar Hypotheek

Met een bankspaarhypotheek belegt en/ of spaart voor de aflossing van de hypotheekschuld belastingvrij in box 1. U spaart op een gekoppelde bankspaarrekening, de Spaarrekening Eigen Woning (SEW). Daarnaast lost u niet direct zelf af op de hypotheekschuld maar dit gebeurd aan het einde van de looptijd met de waarde van de opbouw.

Bij beleggen kan dit meer en/ of minder zijn dan de hypotheekschuld. Dit vaste bedrag bestaat uit rente en een deel aflossing, vaak aanvullende ook nog een aparte overlijdens risicoverzekering.

Mogelijkheden van een bankspaarhypotheek
Met een bankspaarhypotheek leent en spaart u tegelijkertijd. Maandelijks wordt het afgeloste bedrag op 1 of meerdere rekeningen gestort waar u u niet bij kunt. Dit moet u gebruiken om aan het eind van de looptijd uw hypotheek mee af te lossen.

Tijdens de looptijd van de hypotheek is het mogelijk extra af te lossen. Dit hoeft echter niet.

Bij uw hypotheek kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Deze voorkomt dat nabestaande van de hypotheekafsluiter niet met de hypotheek opgescheept zitten wanneer deze komt te overlijden.

Afbetalingsmogelijkheden van een bankspaarhypotheek
U lost u uw hypotheek maandelijks af in een spaarrekening eigen woning.

Past deze hypotheek bij mij en hoe vraag ik deze aan?
Benieuwd of de bankspaarhypotheek bij u past? Wij komen graag bij u langs, wanneer het u uitkomt om de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek te bespreken. Natuurlijk kijken we dan ook of het mogelijk is voor u een bankspaarhypotheek af te sluiten.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door de vragen door te nemen op onze meest gestelde vragen pagina voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.