DUOKOOP

Met de Duokoop-regeling van DNGB wordt de woning gesplitst in grond en stenen. Je pacht de grond en koopt de woning. Omdat de koopsom lager wordt, wordt het in veel gevallen mogelijk om de woning met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te financieren, waardoor je rentevoordeel oploopt. Omdat je geen eigenaar van de grond bent kan je daar ook niet over aflossen waardoor je aanzien- lijk lagere maandlasten hebt.

Wat zijn de voordelen van Duokoop?

  • Een koopwoning komt sneller binnen je bereik, er is minder eigen geld vereist.
  • Je krijgt het grootste gedeelte (gemiddeld 2/3) van de waardeontwikkeling van de woning.
  • De canon is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
  • De canon wordt, los van de jaarlijkse inflatiecorrectie , nooit herzien.
  • Je kunt je woning aanpassen/verbouwen zoals je maar wilt (net als bij volledig eigendom).
  • Er vallen meer woningen binnen je budget. Grotere keuze dus.
  • Duokoop brengt meer woningen in aanmerking voor NHG. Zo profiteer je bij duurdere woningen toch van een lagere hypotheekrente.
  • De grond kan op elk gewenst moment alsnog worden gekocht.
  • Je loopt niet meer financieel risico dan bij kopen.

Interessant maar wel meteen goed advies

DUOKOOP kan in bepaalde situaties een aantrekkelijke optie zijn. Bijvoorbeeld in de situatie dat het huidige inkomen net onvoldoende is om de gevraagde financiering rond te krijgen. Maar ook voor senioren (op dit moment tot 65 jaar) die deze mogelijkheid willen gebruiken om overwaarde vrij te maken voor aanpassingen aan de woning. Maar zoals altijd geldt ook hier dat een goed advies noodzakelijk is.

Wilt u meer weten over deze bijzondere vorm van financiering van een woning, laat ons dat dan weten. We zorgen ervoor dat u snel de gewenste informatie ontvangt.

Advies met hoofd en hart

SKV Advies is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door de vragen door te nemen op onze meest gestelde vragen pagina voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

× Hoe kunnen wij helpen?