Hybridehypotheek

Een hybridehypotheek is een samensmelting van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek met een overlijdensrisicolevensverzekering.

Mogelijkheden van een hybridehypotheek
U kunt zelf als klant de verhouding tussen sparen en/ of het beleggen tijdens de looptijd van de hypotheek(verzekering) veranderen.

Afbetalingsmogelijkheden van een hybridehypotheek
U betaalt rente apart over het hypotheekbedrag en een aparte premie voor de levensverzekering. De premie wordt in de verzekering gespaard of belegd via een fonds. Aan het einde en/ of eerder dan de looptijd lost u de hypotheek (deels) af met de waarde.

Belegt en/ of spaart u in een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), dan bouwt u belastingvrij vermogen op in box 1 afhankelijk van vorm en looptijd.

Belegt en/ of spaart u via een verzekering, dan belegt u niet altijd belastingvrij, maar betaalt u elk jaar 1,2% belasting over uw belegde geld voor zover dit samen met andere vermogensbestanddelen boven de waarde vrijstelling in box 3 uitkomt.

Past deze hypotheek bij mij en hoe vraag ik deze aan?
Benieuwd of de hybridehypotheek bij u past? Wij komen graag bij u langs, wanneer het u uitkomt om de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek te bespreken. Natuurlijk kijken we dan ook of het mogelijk is voor u een hybridehypotheek af te sluiten.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door de vragen door te nemen op onze meest gestelde vragen pagina voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.