Levenhypotheek

Met een levenhypotheek legt u een premie in een levensverzekering, dit kan ook een beleggingsverzekering zijn, om de hypotheek aan het einde van de looptijd en/of eerder er mee te kunnen aflossen.

Mogelijkheden van een levenhypotheek
De einduitkering kent soms een minimumgarantie, het garantiekapitaal (verzekerde kapitaal). Door winstdeling wordt deze hoger als de betrokken verzekeraar (meer) winst maakt.

Afbetalingsmogelijkheden van een levenhypotheek
U lost niet direct af op de hypotheek, maar pas aan het einde van de looptijd. De onzekerheid is dat het niet bekend is hoeveel kapitaal (vermogen) u opbouwt in de verzekering. Mogelijk kunt u uw hypotheekschuld niet volledig aflossen op de einddatum en/of eerder bij afkoop van de verzekering.

Belegt en/ of spaart u in een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), dan bouwt u belastingvrij vermogen op in box 1 afhankelijk van vorm en looptijd.

Belegt en/ of spaart u via een verzekering, dan belegt u niet altijd belastingvrij, maar betaalt u elk jaar 1,2% belasting over uw belegde geld voor zover dit samen met andere vermogensbestanddelen boven de waarde vrijstelling in box 3 uitkomt.

Past deze hypotheek bij mij en hoe vraag ik deze aan?
Benieuwd of de levenhypotheek bij u past? Wij komen graag bij u langs, wanneer het u uitkomt om de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek te bespreken. Natuurlijk kijken we dan ook of het mogelijk is voor u een levenhypotheek af te sluiten.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door de vragen door te nemen op onze meest gestelde vragen pagina voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.