Lineaire Hypotheek

Met een lineaire hypotheek betaalt u maandelijks een deel aflossing en een deel rente met apart vaak een aanvullende overlijdensverzekering.

Mogelijkheden van een lineaire hypotheek
De lineaire hypotheekvorm is sinds de nieuwe fiscale regelgeving van 1 januari 2013 de tweede hypotheekvorm die vaak wordt afgesloten.

Naast deze hypotheek vorm is alleen nog een hypotheek op basis van annuïteiten aflossing fiscaal aftrekbaar voor nieuwe hypotheken deze vorm is vaak de eerste keus.

Afbetalingsmogelijkheden van een lineaire hypotheek
De aflossing is iedere maand hetzelfde in tegenstelling tot de rente die elke maand lager word. Is de looptijd van de lening bijvoorbeeld dertig jaar (360 maanden) dit kan ook korter zijn, dan lost u als voorbeeld maandelijks 1/360e deel van uw hypotheekschuld af. De hypotheekschuld daalt hierdoor in een rechte lijn (lineair), net als de rentelasten. De hypotheek is gegarandeerd met 100% zekerheid altijd afgelost aan het einde van de looptijd.

Past deze hypotheek bij mij en hoe vraag ik deze aan?
Benieuwd of de lineaire hypotheek bij u past? Wij komen graag bij u langs, wanneer het u uitkomt om de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek te bespreken. Natuurlijk kijken we dan ook of het mogelijk is voor u een lineaire hypotheek af te sluiten.

Advies met hoofd en hart

Snijders & Van der Kooi is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door de vragen door te nemen op onze meest gestelde vragen pagina voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.