Levensverzekering

Met een levensverzekering bouw je een kapitaal op dat je voor diverse doelen kunt inzetten. Bijvoorbeeld als aanvulling op uw pensioen, voor uw uitvaart of appeltje voor de dorst.

Met een levensverzekering van SKV Advies kiest u voor een verzekering die het beste bij u en uw situatie past. Hiervoor hebben we diverse verzekering beschikbaar.

  • de overlijdensrisicoverzekering
  • de uitvaartverzekering
  • de spaarverzekering
  • de vaste termijn verzekering
  • de gemengde verzekering
  • de kapitaalverzekering
  • de renteverzekering

De overlijdensrisicoverzekering
Deze verzekering keert alleen uit aan de nabestaanden als u binnen de looptijd van deze verzekering overlijdt

De uitvaartverzekering
Bij een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de uitvaartkosten. Dat kunt u op twee manieren verzorgen. U kiest voor een verzekering waarbij de nabestaanden een bedrag krijgen uitgekeerd, de kapitaal uitvaartverzekering . U kunt dan zelf bepalen bij een overlijden wanneer u de uitvaart gaat regelen en gaat betalen of u kiest ervoor dat de verzekeraar de uitvaart voor u regelt en betaalt (natura uitvaartverzekering). De bekendste van naam zijn Dela en Monuta.

De spaarverzekering
Deze kapitaalsverzekering keert alleen uit aan u als u op de afgesproken einddatum nog in leven bent. Komt u door omstandigheden eerder te overlijden dan zijn alle betaalde premies verloren. Het is een kansspelberekening tussen u als klant en de verzekeraar daarom wordt door veel mensen niet vaak meer voor deze verzekeringsvorm gekozen gezien de mogelijk teleurstellingen.

De vaste termijn verzekering
Deze verzekering keert een kapitaal uit na een vooraf vastgestelde termijn. Deze verzekering is dan ook van uit de zekerheid van betaling populairder. Komt u voor de einddatum van de verzekering te overlijden dan betaalt de verzekeraar deze voor u verder. Het product zelf is een combinatie van een kapitaalverzekering bij leven en een risicoverzekering op vaste termijn.

De gemengde verzekering
De gemengde verzekering keert altijd uit. Bij het in leven zijn ontvangt u de uitkering op de einddatum. Bij overlijden vóór de einddatum keert de verzekering op dat moment het verzekerde kapitaal met eventueel de winstdeling aan u uit.

De kapitaalverzekering
De kapitaal(risico)verzekering keert een verzekerd bedrag ineens uit bij overlijden of op de einddatum. Deze verzekeringen werden in het verleden door veel mensen tegelijk met een hypotheek afgesloten als zekerheidsstelling naar de bank. De uitkering zorgde voor een geheel of gedeeltelijk aflossing van de hypotheekschuld. De meeste bekende is de spaarhypotheekverzekering.

De renteverzekering
Bij een renteverzekering krijgt u het van te voren afgesproken bedrag en dat dan over afgesproken periodieke looptijd. De bekendste vorm is die van de lijfrente-uitkering. Gepensioneerden mensen kiezen deze vorm om het pensioen periodiek aan te vullen als pensioentekort.

Wat kost deze verzekering en hoe vraag ik deze aan?
Wilt u meer informatie over de kosten of een verzekering afsluiten? Maak gerust een afspraak. Wij komen bij u thuis wanneer het u uitkomt. Het advies is geheel vrijblijvend.

Advies met hoofd en hart

SKV Advies is een erkend hypotheekadviseur/financieel adviseur.

Door onze jarenlange ervaring weten we waar u op moet letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door de vragen door te nemen op onze meest gestelde vragen pagina voorkomt u verrassingen en bieden wij u een eerlijke en transparante verzekering zonder addertjes. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.