Hulp bij scheiding door mediation van SKV Advies

Scheiden is een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van 2 mensen en hun eventuele kinderen. Juist in de periode van hevige emoties moet er een start gemaakt worden met het maken van afspraken waarna de relatie uiteindelijk verbroken kan worden.

Bij scheidingsmediation helpt een mediator (bemiddelaar) mensen die een conflict met elkaar hebben gekregen, om weer in gesprek met elkaar te komen of te blijven en de benodigde beslissingen te laten nemen waardoor uiteindelijk de relatie wettelijk beëindigd kan worden.

De mediator heeft hierbij een neutrale en onpartijdige rol en begeleidt jullie beiden in het emotionele, financiële en juridische proces van de scheiding.

Onze mediations worden gestart met een gesprek over de zorgen en behoeften van jullie beiden. Noem het maar het moment om je hart te luchten. Pas als dit naar tevredenheid is gebeurd, gaan we over tot het bespreken van de praktische zaken, denk aan de eigen woning, eventuele partner- en/of kinderalimentatie, etc.

SKV advies B.V. heeft in de persoon van Peter Verkerk een gediplomeerd mediator in huis met de juiste juridische en fiscale kennis om in overleg met jullie te komen tot het opstellen van een convenant dat aan de juridische eisen voldoet.

Pas na het bereiken van een gezamenlijke overeenstemming, waarbij jullie beiden niet meer twijfelen aan de genomen beslissingen, wordt de mediation afgerond met het opstellen van een convenant en een eventueel ouderschapsplan, wanneer er kinderen onder de 18 jaar bij betrokken zijn.

Ons eerste contact begint altijd met een gratis informatiegesprek waarin jullie vragen kunnen stellen en er uitlegd zal worden wat jullie van een mediation mogen verwachten. Daarnaast wordt verteld wat de kosten van de mediation zullen zijn. Wij werken doorgaans met een uurtarief, waarvan jullie beiden de helft in rekening wordt gebracht.

Hulp nodig? Bel SKV advies; we staan jullie graag ter zijde in deze emotionele periode.