Reisverzekering en Corona, hoe zit dit nu eigenlijk?

Met de kerstvakantie in het vooruitzicht zorgen de stijgende coronabesmettingen voor veel onzekerheid.

Dagelijks ontvangen wij vragen over hoe de reisverzekering omgaat met de Corona kleurcodes van verschillende vakantielanden.

“Wat als mijn vakantiebestemming vlak voor vertrek van code groen/geel naar code oranje/rood gaat?”
Wij raden ten alle tijden aan om de het advies van de overheid op te volgen in het geval van een plotselinge situatie wijziging.
Belangrijk om te weten, is dat de reisverzekering geen dekking biedt wanneer de situatie wijzigt naar code oranje/rood. Wel bieden veel reisorganisaties tegenwoordig een extra dekking aan voor het geval de vakantiebestemming voorafgaand aan de reis naar code oranje/rood wijzigt.
Informeer bij uw reisorganisatie over de mogelijkheden en kosten van deze extra dekking.

“Wat als mijn vakantiebestemming van code groen/geel naar code oranje/rood gaat tijdens de vakantie?”
Ook in dit geval raden wij altijd aan om altijd het advies van de overheid op te volgen, in de meeste gevallen zal dit betekenen dat het advies zal zijn om zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland.

“Ik ben positief getest op Corona, biedt mijn reisverzekering dekking voor annulering?”
De reisverzekering biedt in de meeste gevallen wel dekking wanneer je zelf vlak voor de reis besmet raakt met Corona. Raadzaam is om in dit geval te informeren bij de reisverzekeraar. Loopt je reisverzekering via SKV Advies? Dan zoeken wij uiteraard graag voor je uit welke dekking op jouw situatie van toepassing is.

Heb je vragen over je reisverzekering? Laat het ons dan weten, wij helpen je graag!