Tips om om te gaan met een hittegolf

Warm weer is aangenaam, een hittegolf niet echt meer
Iedereen houdt er van wanneer de zon opnieuw schijnt na maanden van treurig weer, regen en dergelijke. Toch vinden de meeste mensen niet meer leuk als het langdurig zeer warm is, wanneer we spreken van een hittegolf. Wanneer dit het geval is, wil je graag toch enkele tips over hoe je hiermee het best kan omgaan. Lees hieronder daarover meer.

Enkele tips om om te gaan met een hittegolf

  • Wanneer er een hittegolf heerst, probeer je dan zo veel mogelijk rustig te houden. Er kunnen misschien wel werkjes zijn die je al lang wilde doen, maar vermijd toch maar iedere inspanning. Dit kan namelijk te veel energie vragen van je lichaam in dit weer. Probeer deze activiteiten dus uit te stellen indien mogelijk.
  • Vergeet niet om voldoende te drinken. Hiermee bedoelen we niet de alcoholische dranken, deze vermijd je beter, zeker in de zon. Wel bedoelen we hiermee dat je steeds voldoende water moet drinken om voldoende gehydrateerd te blijven.
  • Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer je voor het slapengaan je nog eens wilt douchen, doe dit dan niet met koud water, maar net met warm water. Hier koelt je lichaam van af en zo geraak je ook makkelijker in slaap.
  • Je kan ook gebruik maken van apparaten om je verkoeling te brengen. Hiermee denken we aan airco in je woning, misschien wel in je wagen… Heb je dit niet, dan heb je misschien wel een ventilator bij je in huis die je ook kan gebruiken voor wat verfrissing.
  • Het kan verleidelijk zijn om overdag je ramen open te zetten. Toch doe je dit beter niet. Dit kan je doen wanneer de zon onder is en wanneer het wat afkoelt. Wat je beter wel doet is overdag de rolluiken naar beneden doen en de gordijnen sluiten, zodat je probeert de zon niet binnen te laten in je woning, en hiermee dus ook de warmte.
  • Kom je toch buiten in deze warmte, probeer je dan licht te kleden. Lichte kleding uit katoen is daarbij een goede suggestie. Vergeet ook geen zonnencrème op te doen, zodat je ook niet verbrandt. Ook een hoofddeksel kan je hierbij bescherming bieden op een eventuele zonneslag.
  • Verkoeling zoeken hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je je volledig moet douchen. Dit kan je dan ook niet de hele dag door doen. Je kan ook afkoeling zoeken door je polsen even nat te maken, door een natte handdoek in je nek te leggen enzovoort. Ook een voetbadje kan hierbij nuttig zijn.
  • Probeer zoveel mogelijk licht te eten met dit weer. Een fruitsla zal je minder opgeblazen laten voelen nu dan bijvoorbeeld frieten.

Meer informatie gewenst over hoe om te gaan met een hittegolf?
Vond je bovenstaande tips wel interessant en zou je er graag nog meer hebben? Neem dan zeker een kijkje op het internet. Daar kan je vast nog tientallen extra tips krijgen hierover. De bovenstaande tips zijn alvast een begin.