Van snorfiets naar bromfiets? Geef het tijdig door!

Snorfietsers zijn kwetsbaar in het verkeer, daarom is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om als bestuurder en bijrijder een goedgekeurde helm te dragen.

Uw kunt uw oude vertrouwde snorfiets of scooter ook laten ombouwen tot brommer. Met een aantal technische aanpassingen kan 45 km p/u gereden worden zonder dat dit invloed heeft op de garantie, betrouwbaarheid of levensduur.
Wanneer de scooter of snorfiets is omgebouwd, moet men echter wel een afspraak maken bij een RDW-keuringsstation. Tevens is het verplicht om deze wijziging te melden bij de verzekering. Aangezien een bromfiets harder kan rijden dan een snorfiets is er meer kans op  schade en is de gereden schade vaak groter. Daarom is de premie voor een bromfiets ook hoger dan voor een snorfiets.

Indien niet vooraf wordt doorgegeven dat de snorfiets tot bromfiets omgebouwd is, is gemaakte schade niet verzekerd!
De bromfiets voldoet dan namelijk niet aan de omschrijving van het motorrijtuig waarvoor de verzekering is afgegeven. Het is dus van groot belang dat u deze aanpassing doorgeeft, anders kan dit vergaande financiële gevolgen hebben. Deze financiële gevolgen zullen vaak veel groter zijn dan het premieverschil tussen de verzekering van een snorfiets of bromfiets.