Woning kopen of verbouwen: Denkt u ook aan duurzaamheid?

De een zal de woning duurzamer willen maken om daarmee bij te dragen aan een beter klimaat. De ander zal misschien vooral op het oog hebben de woonlasten te verlagen. Bij de meeste mensen zal het een combinatie zijn: goed zijn voor het klimaat en voor de eigen portemonnee!

Motief kan verschillend zijn
Wat ook het motief is, de ervaring wijst inmiddels uit dat maatregelen om uw woning duurzamer te maken het meest efficiënt en dus ook tegen de laagste kosten kunnen plaatsvinden wanneer de woning nog leeg staat of op het moment dat u besluit een grote verbouwing uit te voeren zoals een nieuwe keuken, badkamer of aanbouw.

Subsidie en financiering
De overheid stimuleert het duurzaam maken van woningen. Er zijn tal van subsidieregelingen bij zowel de landelijke, provinciale als de plaatselijke overheid. Ook fiscaal zijn er mogelijkheden om met belastingvoordeel extra geld te lenen voor het duurzaam maken van de woning.

Wij informeren u graag!
Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden die er op dit moment bestaan om de het duurzamer maken van de woning te financieren. Daarbij geven wij niet alleen een indicatie van de extra kosten, maar ook van wat u bespaart aan energie. In de meeste dossiers die wij met onze relaties bespreken zien we per saldo een aanzienlijke besparing. Naast de voordelen voor het klimaat en het besteedbaar inkomen vertellen veel relaties – die maatregelen hebben doorgevoerd – ook dat deze maatregelen de woonsituatie hebben verbeterd. Bijvoorbeeld een aangename temperatuur en minder tocht en geluidsoverlast.

Kijk, voor die combinatie van voordelen trekken we graag tijd uit. Ook voor u. Interesse? Neem dan contact met ons op.