“Te weinig inkomen, en toch je droomhuis: deze adviseur kreeg het voor elkaar.”

Als Duokoop expert krijg ik elke dag interessante cases te horen. Van de week belde een hypotheekadviseur mij op naar aanleiding van een adviesgesprek dat hij net had gehad. “Ik heb de droom van mijn klanten in vervulling laten gaan!” vertelde hij.

Deze adviseur had een jong stel op gesprek gehad dat graag een nieuwbouwwoning wilde kopen. Het stel had een top 4 gemaakt van de woningen die zij het liefst zouden willen. Optie 2, 3 en 4 waren geschikte woningen, maar er stak er één met kop en schouders bovenuit: optie nummer 1. Hun droomhuis.

De hypotheekadviseur maakte een aantal berekeningen om te beoordelen welke woningen ze konden betalen. Wat bleek? Optie 2, 3 en 4 pasten binnen hun budget, maar optie 1, hun droomwoning, was te duur. Ze kwamen €20.000 tekort.

Bij toeval had ik de week daarvoor contact gehad met deze hypotheekadviseur. Ik had hem geïnformeerd over de werking van Duokoop, en de mogelijkheden die Duokoop biedt.

Vandaar dat deze hypotheekadviseur ook nog een Duokoop berekening voor zijn klanten deed. Het resultaat: met Duokoop steeg de koopcapaciteit van dit stel zo veel dat hun droomwoning nu wel mogelijk werd!

Dankzij de creativiteit van de hypotheekadviseur en het effect van Duokoop kon dit stel hun droom in vervulling laten gaan en hoefden ze niet te settelen voor een minder geschikt huis.

Kortom: het stel blij met hun droomwoning, de hypotheekadviseur blij voor zijn toegevoegde waarde en ik blij om te horen dat door Duokoop een droom is uitgekomen.

Door: Kenneth van Kamperdijk – Duokoop & Duowonen expert