Mijn overwaarde gebruiken

Uw woning overwaarde

Hypotheek overwaarde kan een waardevol bezit zijn, maar het is belangrijk om zorgvuldig de risico’s en voordelen van het toegang krijgen tot dit vermogen te overwegen voordat u eventuele beslissingen neemt

Mijn woning overwaarde gebruiken?

Wanneer u overwaarde heeft op uw huis, betekent dit dat de waarde van uw huis hoger is dan de nog uitstaande hypotheek. U kunt deze overwaarde gebruiken om bijvoorbeeld te verbouwen, een tweede woning te kopen of uw pensioen aan te vullen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de overwaarde van uw huis te benutten. Een optie is om uw hypotheek te verhogen. U leent dan extra geld van de bank, waarbij uw huis als onderpand dient. Een andere mogelijkheid is om uw huis te verkopen en een goedkoper huis te kopen. Hierbij kunt u de overwaarde gebruiken om een deel van de nieuwe woning te financieren.

Bij het benutten van uw overwaarde is het wel belangrijk om te realiseren dat dit gevolgen kan hebben voor uw maandelijkse hypotheeklasten en uw belastingteruggave. Het is dan ook verstandig om hierover advies in te winnen bij een financieel adviseur.

Bereken mijn woning overwaarde

Meer over Hypotheken

Hypotheek animaties

Korte animatie videos waarin er gemakkelijk word uitgelegd wat er bij een hypotheek komt kijken

Hypotheek info

Alle info die u nodig heeft om u voor te bereiden voor het afsluiten van een hypotheek

Soorten hypotheken

Bekijk op onze hypotheken pagina welke soorten hypotheek wij kunnen aanbieden